Kochanská… 13 zajímavostí

JMÉNO: Kristine Kochanski
ZNÁMÉ PODOBY: Žádné. Na štítku na její hologramové projekční skříňce je sice napsáno „Kochanski, C Z“, ale v zájmu kontinuity můžeme tuto drobnost přehlédnout, ne?
DRUHY: Člověk, i když mrtvý
ZAMĚSTNÁNÍ: Pokud jde o Listera, přivádí ho k šílenství tím, že vypadá skvěle v těsném oblečení. Přítomnost Kochanské jako členky posádky seriálu Červený trpaslík byla tím jediným, co ho drželo při životě, protože se pro něj stala ikonou představující klid, spokojenost a lásku, které si přál mít ve svém životě. Kochanská si to bohužel vůbec neuvědomovala a měla tendenci vnímat její povolání spíše jako „navigační důstojnice na důlní lodi“. Teď ovšem, jak Holly jemně podotkl, že poté, co byla proměněna v prach, je opravdu dobrá jen na posypávání cest, když sněží!
PŮVOD: Pravděpodobně stejný jako všechny lidské životy.
VZDĚLÁNÍ: Ano, a hodně. Kochanská byla rozhodně někým, kdo byl předurčen k životnímu úspěchu; nebo by jím alespoň byla, kdyby se nestalo víte co… Rimmer, který byl pravým opakem, si o ní myslel, že je to „nafoukaná kráva“, ale možná mu vadilo, že se jí, která byla asi o deset let mladší než on, podařilo snadno dosáhnout důstojnického postavení, což se jemu nikdy nepodařilo.
DOVEDNOSTI: Kochanská zůstává jedinou ženou, která dokáže Listerovi úplně zamotat hlavu: vzhledem k jeho dřívější neochotě usadit se je to vrozená schopnost a zázrak sám o sobě. Přičítá to hlavně Kristinině úžasnému úsměvu jako výherní automat!
HOBBY: Na zdánlivě častých společenských setkáních Červeného trpaslíka se Kochanská často účastnila osvědčeného „tance kolem dámské kabelky“. Na rozdíl od některých jiných členů štábu se těšila členství v širokém společenském kruhu.
HUDEBNÍ VKUS: Údajně má zálibu v popové skupině Altered Images z 20. století.
VZORY: Lidé bez kari na košili.
ZNÁMÍ SPOLUPRACOVNÍCI: – Dave Lister, třetí technik – Ti dva byli do sebe beznadějně, absolutně, bezhlavě zamilovaní. Tedy, Dave byl. Po ne tak dlouhé době ho Kochanská odhodila ve prospěch někoho, kdo se jí skutečně líbil! Zdá se, že to byl její bývalý přítel.
– Nejmenovaný spolubydlící, kterého Dave a Kocour krátce potkali, když se vrátili do minulosti „Červeného trpaslíka“ skrze stázový únik. Nebýt Listerovy duchapřítomnosti a rychlého jednání, mohla se klidně stát základem Kocourova prvního „setkání“ s něžným pohlavím.
– Znovu Dave Lister, i když starší a moudřejší. Budoucí Lister našel způsob, jak cestovat časem, a konečně sebral odvahu a udělal ze své parádnice počestnou ženu. Dvojice strávila líbánky v hotelu Ganymede Holiday Inn, po nichž je osud obou poněkud nejasný. (Hej, který vesmír to byl?!!)
SKUPINOVÉ ČLENSTVÍ: Združení na podporu ‚It’s A Wonderful Life‘ sekce Červený trpaslík (počet členů: 2 – D. Lister a K. Kochanská).
AMBICE: No, teď už nejsou tak důležité, že?! Jistě, jednou z Listerových ambicí je nějak se znovu setkat se svou ztracenou láskou. Nejblíže k tomu však zatím bylo setkání s Rimmerem, který přenesl svůj dementní mozek do Kochanské hologramového těla. Už jen ta myšlenka stačila k tomu, aby Listera na celý život odradila – i když ne natolik, aby mu halucinace vyvolaná olihní beznaděje nenabídla úspěšný vztah s Kochanskou jako „objekt“ ve hře jeho života. Smutné, že?

Vyšlo pro Smegazine v březnu roku 1993

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..