„Bite“ – velký krok vpřed pro Altered Images

Skupina Altered Images vznikla v roce 1979 a v té době ji tvořili zpěvačka, lídryně a poutatelka Clare Grogan, Johnny McElhone, Tony McDaid, Tick Anderson a Jim McKinven. V březnu téhož roku spolu začali zkoušet a o pět měsíců později už stáli poprvé na pódiu – majitel hospody The Countdown jim ochotně dal šanci a Altered Images se jí rychle chopili.

Z pěti Skotů se stali čtyři – Altered Images z Glasgow se přeskupili a udělali velký hudební krok vpřed. Album „Bite“ obsahuje jemné popové melodie ve vzrušujících aranžích a je zatím jejich nejlepším albem!

OBLÉKÁNÍ U SIOUXSIE

Vystoupení v The Countdown bylo začátkem nového měsíce – Altered Images se postupně začali dostávat za hranice rodného Glasgow, jejich fanouškovská základna se rozrůstala, všiml si jich rozhlasový pracovník a vydavatel John Peel a v roce 1960, rok po svém vzniku, vyjeli na turné jako Siouxsie & The Banshees.
Hudebně byli sotva novými tvůrci, ale dělali věci ve svěžím, neokoukaném popovém stylu a stále zůstávali blízko svému publiku – ve skutečnosti to byl spíše výsledek souhry šťastných okolností, které způsobily, že Clars, Johnny, Tony, Tick a Jim byli na pódiu a ne pod ním…

FILMOVÁ ROLE

První album skupiny Altered Image se jmenovalo „Happy Birthday“ a vyšlo 4. září 1981. Titulní skladba alba se stala hitem a vyšplhala se na druhé místo singlové hitparády. V té době už byly tyto báječné poklady na výsluní, britské rockové časopisy si jich začaly všímat a ve čtenářské anketě byli Altered Images zvoleni nejlepším nováčkem roku.
Ve stejné době začala Clare dělat kariéru ve filmu, když v roce 1981 hrála ve filmu „Gregory’s Girl“. Na počátku bylo její setkání s režisérem Billem Forsythem, který se před dvěma lety zastavil na kávu v baru, kde Clare tehdy pracovala jako servírka – příběh Popelky, které se dostalo velké pozornosti v britském tisku, a tím i bezplatného PR pro Altered Images. Clare také za svou roli ve filmu získala dobré recenze a od té doby jí bylo nabídnuto několik dalších rolí.

NOVÝ KYTARISTA

V květnu loňského roku vyšlo druhé album skupiny „Pinky Blue“, které produkoval Martin Rashent a bylo nahráno ve studiu Genetic. Bylo to také poslední album, na kterém se podíleli Jim a Tick – o šest měsíců později kapelu opustili a nahradil je kytarista Steve Lironi, který předtím hrál mimo jiné s Restricted Code a The Cooltones. Lironiho účast znamenala pro Altered Images velký hudební skok vpřed a okamžitě začali pracovat na nové desce.
Výsledkem bylo v červnu vydané album „Bite“, které je bezpochyby nejlepším albem skupiny.
Podle Johnnyho McElhonea je lepší a má více příznivců. Na téhle desce tvrdě pracovali a myslí si, že dokáže překvapit.
Album produkovali studioví veteráni Tony Visconti a Mike Chapman, což už samo o sobě zaručovalo dobrý výsledný produkt. Hladké a silné texty, hitový feeling a vkusné aranže, samozřejmě nic pohoršujícího.
Na začátku letošního roku měla skupina hit s „Don’t Talk To Me About Love“ ovlivněnou Searchers, následná „Bring Me Clo sar“ se také dostala do hitparády a „Bite“ se stala zaslouženým hitem, Altered Images se drží popové tradice, na kterou navázali, a pokud se Clare navíc dokáže zbavit svého lehce otravného komplexu z Blondie, pak tu tyto nadané poklady budou ještě mnoho let!

Ze švédských novin neznámého roku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..