Clare Grogan zajímavosti

JAK CLARE GROGAN ŽIJE
Nyní žije v Londýně se svým manželem, bývalým kamarádem kapely, Stephenem Lironim, a jejich adoptovanou dcerou, Ellenou. Rodičovství zabírá většinu času, ale Clare koncertuje dodnes s dívčí verzí Altered Images, natáčí filmy a byla v televizních dramatech EastEnders, Skins a Waterloo Road. V manželství je od roku 1994, má 2 sestry.

JAK CLARE PŘIŠLA KE SVÉ JIZVĚ NA TVÁŘI
Groganová se pokusila odvrátit násilí, ale byla zraněna rozbitým sklem, jenž způsobilo hlubokou ránu a zanechalo obrovskou jizvu na levé tváři. Groganová tvrdí, že její rodiče stále mají potíže číst o incidentu. Začala natáčet Gregory’s Girl pouhé tři měsíce od incidentu.

NA JAKÉ ŠKOLE SE GREGORY’S GIRL NATÁČELA?
Mnoho scén Gregory’s Girl bylo natáčeno na Abronhill High, škole která byla otevřena roku 1978. V komedii hrál John Gordon Sinclair Gregoryho, Dee Hepburn Dorothy a Clare Grogan Susan.

BYLA CLARE GROGANOVÁ V EASTENDERS?
Groganová se také objevila ve Father Ted (epizoda Rock-a-Hula Ted) jako feministická rocková zpěvačka a v EastEnders hrála bod zájmu Iana Bealea, Ros Thorneovou (1997 – 1998). Groganová hrála roli Rity v divadelní adaptaci Educating Rita, divadle Dundee Repertory Theatre v roce 1987.

ALTERED IMAGES
V letech 1981 až 1983 se proslavily šesti TOP singly ze 40ti hitů a třemi alby ze 30ti vydaných desek.

ZROD HITU HAPPY BIRTHDAY
Happy Birthday se zrodil roku 1983, kdy Mildred Hill, učitelka mateřské školy v Louisville, Kentacky sestavila jednoduchou melodii. Neví se, zda ji složila úplně z hlavy, nebo vlivem „lidových písní.“

MÁ CLARE GROGANOVÁ S MANŽELEM VLASTNÍ DÍTĚ?
Clare Groganová a její manžel, bývalý člen kapely Altered Images Stephen Lironi, neměli to štěstí počít, Clare totiž prodělala šest potratů, dokonce absolvovali i čtyřikrát umělé oplodnění. Uběhlo 10 dlouhých let než se jim podařilo adoptovat dceru „Elle Luciu Lironi“ coby osmi měsíční dítě.

PĚVECKÁ A HERECKÁ KARIÉRA

PRVNÍ VYDANÉ ALBUM
Na počátku osmdesátých let „new wave“ éry post-punkových kapel byla i Clare členkou obdobné kapely nazvané Altered Images, a své debutové album „Happy Birthday“ vydala v září 1981. Obsahovalo skladby jako Love and Kisses, Real Toys, Beckoning Strings, Happy Birthday, Leave Me Alone a A Days Wait.

Album se umístilo na #26 příčce britského žebříčku UK Album Chart a jeho píseň Happy Birthday se v říjnu téhož roku umístila v Británii na #2 příčce. Album také získalo „Stříbrnou“ Limitovanou certifikaci společností BPI (British Recorded Music Industry).

PRVNÍ FILM A TV SHOW
Clare Groganová natočila svůj první divadelní film v době dospívání, konkrétně šlo o filmově romantické zpracovaní komediálně dramatického žánru, Gregory’s Girl, kde si zahrála roli Susan, psal se rok 1981. Film byl poprvé uveden na Londýnském Filmovém Festivalu roku 1980, Clare Groganová si zde zahrála po boku Johna Gordona Sinclaira a Dee Hepburnové.

Pokud jde o její debut v televizním pořadu, poprvé vystoupila v programu jednoho hudebního žebříčku, kde učinkovala v roli sebe samé, a to konkrétně v epizodě Top of the Pops, říjnu roku 1981.

MENŠÍ ZAJÍMAVOSTI

  • V televizi se musela objevovat jako „C.P.Grogan“ jelikož již jméno „Clare Grogan“ spadá pod vlastnictví British Actors Union (Britský svaz herců)
  • Objevila se v britském dívčím magazínu „My Guy“ v roce 1981, fotografickém příběhu jako „Gemma Tate“
  • Clare Groganovou můžeme znát v České a Slovenské republice jako Kristinu Kochanskou, první důstojnici na vesmírné těžařské lodi „Red Dwarf“ (Červený Trpaslík), geniálním sci-fi sitcomu britské produkce, dokud se Kochanská nestala pro dvě sezóny pravidelnou postavou, kdy byla nahrazena Chloe Annettovou

2 komentáře

  1. Ahoj, spřátelím moc ráda! 🙂

    Jinak moc mě mrzí, že se Clare nepodařilo mít vlastní dítě, určitě to moc bolí, ale jsem ráda, že adoptovala, ačkoliv to je také náročný proces, který ale stojí za to. A s tím jménem je to fakt zajímavé 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..