Clare Grogan je velmi zajímavá osobnost skotského showbyznysu, známá především díky svému působení ve dvou odlišných, ale úspěšných oblastech: hudbě a filmu.

Hudba:
Altered Images: Nepochybně nejznámější kapelou, ve které působila, byla new wave skupina Altered Images. Jako její charismatická zpěvačka se podílela na několika hitech 80. let, jako jsou „Happy Birthday“ (Všechno nejlepší), „Don’t Talk to Me About Love“ (Nemluv se mnou o lásce), „I Could Be Happy“ (Mohla bych být šťastná) nebo „See Those Eyes“ (Pohlédni do těch očí). Kapela se rozpadla po vydání třetího alba, ale její hudba si dodnes udržuje popularitu.
Sólová kariéra: Po rozpadu Altered Images se věnovala i sólovým aktivitám, nicméně již nedosáhla takového komerčního úspěchu jako s kapelou.

Film:
Gregory’s Girl (Gregoryho dívka): Velký průlom v herectví jí přinesla role Susan v kultovním britském filmu „Gregory’s Girl“ z roku 1980. Tento film se stal milníkem britské kinematografie a Clare Grogan se díky němu stala ikonou své generace.
Další role: Objevila se i v dalších filmech a televizních seriálech, například v sci-fi sitcomu „Red Dwarf“ (Červený trpaslík) nebo v dramatu „Comfort and Joy“ (Komfort a potěšení).

Další zajímavosti:
Osobní život: Je vdaná za hudebníka Stephena Lironiho, který s ní hrál v Altered Images.
Jizva: Na tváři má výraznou jizvu po útoku, který se stal v jejím mládí. Tato jizva se stala součástí jejího image a dodala jí na tajemnosti.
Kniha: Napsala dětskou knihu.
Rozhlas: Občas moderuje v rádiu BBC 6 Music.

Závěrem: Clare Grogan je talentovaná umělkyně, která zanechala výraznou stopu v britské kultuře. Ať už jako zpěvačka nebo herečka, dokázala zaujmout publikum a stát se ikonou své doby. Její příběh je inspirací pro všechny, kteří chtějí uspět v kreativních oborech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..